Reorganizare in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Reorganizare in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale


Senatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa in baza careia directiile pentru agricultura judetene, Agentia Nationala pentruZootehnieProf. dr. G. K Constantinescu sau Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura ar urma sa fie supuse reorganizari.

reorganizare madrSenatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa in baza careia directiile pentru agricultura judetene, Agentia Nationala pentruZootehnieProf. dr. G. K Constantinescu sau Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura ar urma sa fie supuse reorganizari.


Activitatea acestor institu?ii va fi preluata de catre directiile generale pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti.
De asemenea, ar urma sa fie supuse reorganizarii inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor, oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene, Agentia Domeniilor Statului si Autoritatea Nationala Fitosanitara.

Propunerea a fost adoptata cu 61 voturi pentru, 2 abtineri si 23 voturi impotriva.

Infiintarea, organizarea si functionarea entitatilor rezultate in urma reorganizarii, precum si aplicarea masurilor de reorganizare se vor reglementa prin hotarare de Guvern, prevede proiectul. Actul normativ privind reorganizarea si cel referitor la infiintarea directiilor generale pentru agricultura se vor supune spre aprobare Guvernului in termen de cel mult 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii. Aceste acte normative vor reglementa si situatia patrimoniului institutiilor publice reorganizate.

Personalul structurilor reorganizate va fi preluat prin transfer de institutiile publice la care trece activitatea acestora, in limita posturilor aprobate acestor structuri. Proiectul mai prevede ca numarul de posturi pentru directiile generale pentru agricultura judetene se constituie prin insumarea numarului de posturi preluate de la structurile desfiintate. Personalul structurilor desfiintate isi va desfasura activitatea in cadrul sediilor in care a functionat anterior intrarii in vigoare a legii.

Directiile generale pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti sunt institutii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, aflate in subordinea MinisteruluiAgriculturiisi Dezvoltarii Rurale si sunt finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat. Conducerea directiilor generale pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti este asigurata de un director general, numit prin ordin al ministruluiagriculturiisi dezvoltarii rurale, in conditiile legii, mai reiese din propunere.

In expunerea de motive searata ca actualul mod de organizare si de functionare a unor institutii din administratia agricola romaneasca nu corespunde cerintelor de management modern, iar mentinerea lor in forma actuala de organizare creeaza imposibilitatea realizarii si aplicarii la parametri maximi a politicilor publice din domeniu, prin segmentarea comunicarii si deciziei.



Poti fi interesat si de