Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Top Stiri Petre Daea vrea sa stimuleze consumul de shaorma din carne de oaie

banner optim 540x130
 

Petre Daea vrea sa stimuleze consumul de shaorma din carne de oaie

  • PDF
shaorma daeaShaorma din carne de oaie va putea fi degustata in cadrul programului „Alege oaia!”, iar o retea de restaurante va prezenta cateva meniuri realizate din carne de oaie, a anuntat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Am pornit un program, «Alege oaia!», pentru a stimula consumul de carne de oaie. El are doua axe: vrem sa popularizam in toata tara pe tiparul pe care l-ati vazut in capitalele de judete si sa incepem sa realizam si infrastructura necesara, adica sa deschidem magazine care sa vanda aceste produse, in asa fel incat consumatorul sa le gaseasca, si sa stimulam astfel introducerea carnii de oaie in restaurante. În cadrul acestui program, vor fi trei evenimente, iar unul va fi la o scoala de bucatari, unde facem niste meniuri din carne de oaie. O a doua lectie deschisa: un procesator o sa pregateasca o shaorma din carne de oaie si sa speram ca vom gasi si ingredientele necesare pentru a vedea ca acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros”, a spus Daea.

De asemenea, ministrul a precizat ca de anul viitor, in Bucuresti, vor exista magazine si unitati de comercializare speciale pentru carnea de oaie si produsele din carne de oaie.
Nu in ultimul rand, Petre Daea a reiterat ca toate produsele romanesti vor fi promovate, nu numai carnea de oaie si lana, ci si carnea de porc si de pui, sau mierea.

„Facem aceste actiuni si cu lana si cu carnea de oaie si cu porcul si cu toate celelalte, cu puii si cu mierea pentru copii, pentru a promova produsele romanesti, pentru a promova consumul de produse romanesti si a putea intra in supermarketuri. Odata intrate, decizia o va lua consumatorul dupa ce degusta produsul, iar supermarketul isi va putea plia conceptul comercial. Am pornit cu oaia, dar Kaufland s-a angajat ca pana in 2020 circa 60% din productia de carne de porc sa fie romaneasca si eu mi-am dat semnatura, pentru ca ce este mai sfant decat sa fii crescator de animale in Romania, dar, in acelasi timp, sa fii si consumator al produselor pe care le faci cu atat de multa stradanie, cu atat de mult efort, dar si cu mult suflet”, a mai spus Petre Daea.

banner agerpress nou 554x80