200 de porci lasati sa moara intre granita Romaniei cu R. Moldova

200 de porci lasati sa moara intre granita Romaniei cu R. Moldova


De mai bine de 24 ore un camion cu circa 200 de porci din Romania a ramas blocat la granita cu Republica Moldova, chiar daca fermierul roman detine toate documentele necesare pentru export cu avizele autoritatilor romane.

porcgrasDe mai bine de 24 ore un camion cu circa 200 de porci din Romania a ramas blocat la granita cu Republica Moldova, chiar daca fermierul roman detine toate documentele necesare pentru export cu avizele autoritatilor romane.
Tara vecina a modificat legislatia, ceea ce a facut ca vamesii moldoveni sa opreasca exportul de porci, desi nu exista notificari pentru tara noastra in acest sens. Dupa ce camionul a trecut de granita Romaniei, acesta este considerat iesit din tara, iar intoarcerea este de asemenea blocata avand in vedere restrictiile impuse pentru importurile din Republica Moldova pe fondul evolutiei pestei porcine africane.
Porcii sunt tinuti in acest moment in camion intre granite, langa vama Albita si risca sa moara de sete si de foame din cauza unui viciu legislativ. In tot acest timp, autoritatile romane paseaza responsabilitatea de la o institutie la alta. Vom reveni cu amanunte.



Poti fi interesat si de