Tranzactie uriasa in industria carnii: Un fond de investitii preia Premium Porc

Tranzactie uriasa in industria carnii: Un fond de investitii preia Premium Porc


Fondul danez de investitii Polaris Capital Management va prelua, pana la sfarsitul anului, grupul Premium Porc, care are afaceri de peste 50 de milioane de euro in Romania, scrie presa centrala, care citeaza surse din piata.

tranzactie premium porc2Fondul danez de investitii Polaris Capital Management va prelua, pana la sfarsitul anului, grupul Premium Porc, care are afaceri de peste 50 de milioane de euro in Romania, scrie presa centrala, care citeaza surse din piata.


Tranzactia se ridica la aproximativ 150 de milioane de euro, jumatate din suma fiind reprezentata de datoriile companiei.

Vanzatorul afacerii Premium Porc este grupul danez DCH International. Polaris Capital Management administreaza active de 8 miliarde de dolari. Potrivit surselor citate, in spatele grupului DCH International se afla actionari danezi persoane fizice sau companii.

Din grupul Premium Porc fac parte in total 11 companii cu activitati in productia de porcine, de furaje si cereale, precum si transportul marfurilor si gestiune de proiect pentru proiectele de investitii, se arata pe site-ul companiei. Premium Porc produce anual aproximativ 400.000 de porci in fermele sale.



Poti fi interesat si de