Premium Porc, locul 2 in topul crescatorilor de porcine

Premium Porc, locul 2 in topul crescatorilor de porcine


Premium Porc, al doilea mare producator de carne de porc din Romania dupa Smithfield, a avut anul trecut afaceri de 354,414 milioane de euro, la o diferenta mica fata de anul 2015.

porc premiumporcPremium Porc, al doilea mare producator de carne de porc din Romania dupa Smithfield, a avut anul trecut afaceri de 354,414 milioane de euro, la o diferenta mica fata de anul 2015.


Profitul raportat, in schimb, a fost aproape dublu, ajungand de la 14,751 milioane de lei, in 2015, la 28,204 milioane de lei in 2016. Premium Porc detine in Romania sase ferme de porcine in judetele Braila, Constanta, Olt, Sibiu si Vrancea.

Grupul, care are actionariat danez, a obtinut la mijlocul acestui an, un imprumut de 55 de milioane de euro de la UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank, un credit care se va derula pe o perioada de 10 ani, potrivit reprezentantilor Premium Porc.

Banii obtinuti de la cele patru banci comerciale vor fi folositi pentru marirea capacitatii de productie cu peste 160.000 de porci produsi pe an si sustinerea activitatii operationale. Anul trecut, grupul danez a produs circa 400.000 de porci in Romania, potrivit datelor transmise de companie.

Detalii despre evolutia companiilor care activeaza pe piata locala a carnii puteti citi in Anuarul INDUSTRIA CARNII.RO.





Poti fi interesat si de