Ziua Internationala a Alimentatiei, marcata de Smithfield Romania

Ziua Internationala a Alimentatiei, marcata de Smithfield Romania


Smithfield Romania continua programul de educatie pentru constientizarea importantei nutritiei echilibrate, prin sustinerea Lectiei de sanatate alimentara, se arata intr-un comunicat al companiei.

Ziua AlimentatieiSmithfield Romania continua programul de educatie pentru constientizarea importantei nutritiei echilibrate, prin sustinerea Lectiei de sanatate alimentara, se arata intr-un comunicat al companiei.


Smithfield Romania, in parteneriat cu Societatea Studentilor in Medicina din Timisoara, a invitat pe 16 octombrie, cu ocazia Zilei Internationale a Alimentatiei, elevii claselor a IV-a din Scoala Gimnaziala Sanmihaiu Roman sa participe la o lectie-deschisa, denumita Lectia de sanatate alimentara, in care conceptele nutritiei echilibrate au fost prezentate intr-un mod creativ.

Sub deviza Noi mancam sanatos, elevii au fost incantati sa afle despre importanta unei alimentatii echilibrate (consumul de hrana, de apa si importanta exercitiului fizic), sa afle care este piramida alimentelor sau de ce este foarte important sa cunoastem proportiile alimentelor recomandate consumului specific varstei.

Pentru Smithfield Romania, promovarea unei alimentatii sanatoase este o datorie de onoare pe care alegem sa o manifestam anual, prin transmiterea catre elevii de varsta scolara a unor informatii importante despre nutritie echilibrata si o viata sanatoasa. Ne dorim sa contribuim la insusirea unor comportamente alimentare sanatoase inca de la cele mai fragede varste, a declarat Cristina Bodea, Director sustenabilitate, Smithfield Romania.

Smithfield Romania a dezvoltat in ultimii ani, ca parte a strategiei de sustenabilitate la nivel de grup, un nou program de responsabilitate sociala, care are drept obiectiv constientizarea importantei unei alimentatii echilibrate in mentinerea unei stari de sanatate optime.

Peste 150 de tari marcheaza, la 16 octombrie, Ziua mondiala a alimentatiei, declarata de Adunarea Generala a ONU cu scopul cresterii gradului de constientizare publica asupra problemelor privind alimentatia la nivel mondial si consolidarea solidaritatii in lupta impotriva foametei, a malnutritiei si a saraciei.

Smithfield Romania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate si implicare sociala, si este, printre altele: initiator al programului Hrana pentru suflete- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, al programului de responsabilitate sociala numit Smithfield Friends - program de incurajare a voluntariatului in randul angajatilor sau al programului devenit emblema Din nou la scoala, de sustinere a educatiei in zona rurala, program in care au fost inclusi pana in acest an peste 40.000 de elevi.



Poti fi interesat si de