Legea privind continutul de acizi grasi trans-nesaturati din alimente, aprobata

Legea privind continutul de acizi grasi trans-nesaturati din alimente, aprobata


Senatul a aprobat, marti, un proiect de lege care prevede ca operatorii din sectorul alimentar vor fi obligati ca limiteze continutul de acizi grasi trans-nesaturati (AGTN) la 2 grame/100 de grame de ulei sau de grasime din continutul acestora si sa eticheteze produsele care contin AGTN.

mezeluri grasimi transSenatul a aprobat, marti, un proiect de lege care prevede ca operatorii din sectorul alimentar vor fi obligati ca limiteze continutul de acizi grasi trans-nesaturati (AGTN) la 2 grame/100 de grame de ulei sau de grasime din continutul acestora si sa eticheteze produsele care contin AGTN.


Proiectul a fost aprobat cu 92 de voturi favorabile.

Efectul legii va fi, probabil, scaderea mortalitatii cardiovasculare in Romania (...) Vorbim de 2500-3000 de vieti anual, a spus senatorul USR Adrian Weiner, initiatorul proiectului de lege.

Legea privind continutul de Acizi grasi trans-nesaturati (AGTN) in produsele alimentare destinate consumului uman, depusa de senatorul USR Adrian Wiener, la Senat, obliga operatorii din sectorul alimentar ca, in produsele alimentare prelucrate, continutul de AGTN sa nu depaseasca 2 grame/ 100 de grame de ulei sau de grasime din continutul acestora.



Poti fi interesat si de