Targuri de produse autohtone romanesti, in toata tara

Targuri de produse autohtone romanesti, in toata tara


Expozitii cu vanzare de produse agroalimentare romanesti au avut loc ieri in toate colturile tarii. Incepand cu acest an, data de 10 octombrie va fi cunoscuta si ca fiind "Ziua nationala a produselor romanesti"!

targ istrateExpozitii cu vanzare de produse agroalimentare romanesti au avut loc ieri in toate colturile tarii. Incepand cu acest an, data de 10 octombrie va fi cunoscuta si ca fiind "Ziua nationala a produselor romanesti"!


In perioada 10-15 octombrie au loc evenimente in toata tara, menite sa atraga increderea consumatorului in produsele traditionale romanesti. La Bucuresti, un targ de produse agroalimentare romanesti are loc in Parcul Herastrau, unde mai bine de 100 de producatori autohtoni din diferite regiuni ale tarii imbie publicul cu produse traditionale care mai de care mai gustoase.

La targ am intalnit-o si pe Cecilia Istrate,din Fundata, jud. Brasov. In familia sa, cinci generatii incoace se transmite pasiunea pentru cresterea animalelor si mestesugul prelucrarii carnii si transformarii ei in produse gustoase si sanatoase. La targ, femeia vinde pastrama de vitel si de berbecut, carnati de oaie si vita, urda si branza. Sunt toate produse traditionale, atestate de MADR si apreciate de toti cei care le-au gustat macar o data.

Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti a fost instituita prin legea 168/2017, ce ofera diferitelor autoritati publice centrale si locale, dar si celorlalte institutii ale statului sau societatii civile sansa de a organiza programe si manifestari al caror scop este acela de a promova produse agroalimentare romanesti.

Articolul 2 al legii mentioneaza ca, in sensul prezentei legi, ''prin produs agroalimentar romanesc se intelege produsul obtinut pe teritoriul national din materii prime de baza provenite in proportie de 100% din fermele din Romania si are inscriptionat pe eticheta drapelul Romaniei''.



Poti fi interesat si de