Povestea Porcului, tur initiat de AFISS in ferme de crestere a suinelor

Povestea Porcului, tur initiat de AFISS in ferme de crestere a suinelor


Asociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suin (AFISS) a organizat, in perioada 4-6 octombrie, actiunea Povestea Porcului, care a presupus vizite la ferme de porci din judetele Vrancea, Bacau si Suceava.

porci afissAsociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suin (AFISS) a organizat, in perioada 4-6 octombrie, actiunea Povestea Porcului, care a presupus vizite la ferme de porci din judetele Vrancea, Bacau si Suceava.


Turul a inceput in comuna Gologanu, Vrancea, cu ferma Pig Elita, a continuat cu ferma de reproductie a suinelor Silram Prest, situata in localitatea Cleja, Bacau si s-a incheiat in comuna Moara, Suceava, la Agrosuin, ferma cu productie integrata.

Au fost trei zile pline in care am dorit sa aratam tuturor cine sunt acesti fermieri mici in realitate, cum muncesc si cum vor sa se dezvolte. Am prezentat aceste afaceri de familie care s-au construit cu mari sacrificii, in urma unor investitii frumoase. Am vrut sa aducem in atentia consumatorului si autoritatilor ca fermele mici trebuie protejate. E adevarat, in conditiile unei piete libere, nu este normal ca fermierul sa solicite protectie, dar trebuie sa luam in calcul ca fermierii mici au necesitati aparte, nu au acelasi acces la capital, fac investitii si continua sa ramana pe piata cu sacrificii foarte mari, au nevoie de platile compensatorii, a declarat Larisa Ene, presedinte AFISS.

Asociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suin are aproximativ 70 de membri, fermieri mici care cresc in total 500.000 de porci.



Poti fi interesat si de