3,2 miliarde de euro, bani europeni pentru agricultura romaneasca

3,2 miliarde de euro, bani europeni pentru agricultura romaneasca


Romania ar putea introduce, pana la sfarsitul anului, de la Uniunea Europeana, pentru agricultura sume in valoare de 3,2 miliarde de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

bani europeniRomania ar putea introduce, pana la sfarsitul anului, de la Uniunea Europeana, pentru agricultura sume in valoare de 3,2 miliarde de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Din fondul european din care se acceseaza sumele pentru plata pe suprafata, Romania a accesat 99,03%. Este fara precedent. Tot fara precedent este si faptul ca am accesat de la Uniunea Europeana fondurile rezervate Romaniei si intrezarim ca, pana la sfarsitul anului, in agricultura tarii romanesti sa putem introduce sume de la Uniunea Europeana in valoare de 3,2 miliarde euro. Acesti bani sunt destinati pe de o parte fermierilor, iar pe de alta parte zonei rurale, in asa fel incat satul romanesc sa fie altfel, iar randamentele la unitatea de suprafata in agricultura sa creasca sifermieriisa poata beneficia de castiguri suplimentare si un confort financiar rezonabil, a declarat Daea.

MinistrulAgriculturiia mai subliniat faptul ca anul acesta a fost pentru prima data cand in agricultura din Romania s-au dat subventiile la timp si tot pentru prima data cand s-au depus cererile pentru subventii pe anul agricol 2017 - 2018 pana la 15 mai.

Suntem singura tara din Uniunea Europeana care a incheiat aceasta operatiune pe data de 15 mai. Celelalte tari au solicitat prelungiri. Noi am facut acest lucru pentru a da posibilitatea ca, incepand de la 1 iulie, pana la 1 octombrie, sa putem realiza controalele in teren. Acum, cand va vorbesc, se realizeaza ultimele operatiuni in aceasta activitate de control, in asa fel incat, pe data de 16 octombrie, sa dam drumul la plati. Avem banii in bugetul MinisteruluiAgriculturii, prin rectificarea Guvernului ni s-a acordat intreaga suma, in asa fel incat sa putem acorda subventii, a completat Petre Daea.



Poti fi interesat si de