INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017 arata ora exacta in industria alimentara

INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017 arata ora exacta in industria alimentara


In 2017, standardul in industria alimentara a devenit principalul subiect de discutie la nivel european si a determinat autoritatile sa vorbeasca despre o schimbare a legislatiei si o uniformizare a cerintelor de productie, in cazul produselor alimentare.

banner CARNEXPO Facebook paIn 2017, standardul in industria alimentara a devenit principalul subiect de discutie la nivel european si a determinat autoritatile sa vorbeasca despre o schimbare a legislatiei si o uniformizare a cerintelor de productie, in cazul produselor alimentare.


Ca un raspuns al pietei la cerintele consumatorilor, INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017 reuneste cererea si oferta celor mai importanti producatori, importatori si furnizori din industria alimentara, deschizand vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind calitatea produselor romanesti, in acord cu cele mai exigente standarde internationale.

Astfel, INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017, cel mai mare targ dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei, isi extinde spatiul expozitional dedicat industriei carnii cu peste 30% fata de anii anteriori. Cei mai importanti jucatori din industria carnii si-au dat intalnire la Romexpo, in perioada 25 -29 octombrie 2017, la un eveniment axat pe promovarea tuturor segmentelor de baza, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand retail.

Politica produselor de calitate este astazi singurul limbaj valabil in relatia producator-cumparator, o relatie pe care trebuie sa o dezvoltam sanatoasa si cu multa responsabilitate. Suntem diferiti si asta ne face unici chiar si atunci cand alegem produsele alimentare de pe raftul magazinelor. Alegem dupa gust, dupa aspect, dar mai ales dupa pret, ceea ce face ca producatorul sa fie obligat sa se adapteze la cerintele consumatorilor, diferite de la o piata la alta. Cand vorbim de standarde in industria alimentara trebuie sa intelegem ca acestea au legatura cu siguranta alimentara, cu legislatia in domeniu si calitatea certificata a produsului. Un standard nu impune o reteta, pentru ca aceasta este adaptata la nivelul fiecarei tari, iar consumatorii au libertatea sa aleaga in functie de preferintele lor si bugetul disponibil. Suntem pe o piata libera si fiecare producator isi castiga clientul asa cum stie mai bine. Anul 2017 poate insemna un nou inceput pentru producatorii romani, care au investit foarte mult in standardele impuse de piata europeana, dar mai ales in favoarea consumatorilor romani care, desi timid, au inceput sa analizeze mult mai riguros produsele pe care le gasesc la raft in Romania. Consideram ca INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017 este singurul eveniment din Romania unde se da ora exacta pentru strategiile care vor contura piata agro-alimentara in anii urmatori a declarat Eugen Capra, general manager CARNEXPO.

INDAGRA FOOD & CARNEXPO este cel mai mare targ dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei. In anul 2015, CARNEXPO, cel mai mare targ dedicat industriei carnii si zootehniei din Sud-Estul Europei, a fuzionat cu INDAGRA FOOD, targul international pentru industria alimentara, transformandu-se in cea mai importanta platforma de promovare pentru producatorii romani si investitorii straini, interesati de piata agro-alimentara romanesca.



Poti fi interesat si de