Fermierii din Cehia au redus cu 27,8% utilizarea antibioticelor la porci

Fermierii din Cehia au redus cu 27,8% utilizarea antibioticelor la porci


Fermierii cehi au redus utilizarea antibioticelor la porc cu 27,8% in ultimii ani, ajungand sa foloseasca mai putine medicamente pentru animale decat fermierii din Germania, Polonia sau Belgia, a afirmat declaratia Ministerului Agriculturii din Cehia.

porci cehia antibioticeFermierii cehi au redus utilizarea antibioticelor la porc cu 27,8% in ultimii ani, ajungand sa foloseasca mai putine medicamente pentru animale decat fermierii din Germania, Polonia sau Belgia, a afirmat declaratia Ministerului Agriculturii din Cehia.


"Fermierii cehi au conditii stricte pentru reproducerea porcinelor, fiecare animal trebuie sa se afle sub atenta supraveghere a unui veterinar, iar fermierul trebuie sa tina o evidenta a tuturor medicamentelor pe care i le administreaza. In plus, trebuie sa le asigure porcilor conditii optime, atat in ceea ce priveste spatiul, curatenia, dar si hrana. In acest fel, sunt capabili sa produca carne de calitate fara sa foloseasca substante nedorite", a declarat Marian Jure?ka, ministrul Agriculturii din Republica Ceha.

Potrivit acestuia, dupa cativa ani de la punerea in aplicare a politicii stricte privind antibioticele, Republica Ceha se situeaza printre tarile din Uniunea Europeana cu un consum descrescator de antibiotice. Consumul global de antibiotice utilizate la animalele de la care se obtin alimente este in continua scadere.

"Calitatea porcilor este confirmata de faptul ca nicio substanta interzisa, cum ar fi antibioticele, hormonii sau dioxinele, nu a fost gasita inca in carnea de porc provenita din aceasta tara", a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Porcine, Josef Luka.

Din iunie 2016, s-a inregistrat o usoara crestere a productiei si a exporturilor de carne de porc din Cehia. In anul 2015, productia totala de carne de porc a fost de 309,8 mii tone si a crescut in anul urmator ajungand la 310,5 mii tone. Rata anuala de crestere a exporturilor este de 8,3%.

In 2017, autoritatile cehe se asteapta la "evolutii de piata stabile" si la "continuarea cererii puternice pe piata mondiala".



Poti fi interesat si de