Sprijin pentru crescatorii de porci din Polonia

Sprijin pentru crescatorii de porci din Polonia


Comisia Europeana va acorda 9,3 milioane de euro din fonduri europene pentru a veni in ajutorul crescatorilor deporcidin Polonia care ar putea fi obligati sa isi opreasca productia in contextul pesteiporcineafricane, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

porci poloniaComisia Europeana va acorda 9,3 milioane de euro din fonduri europene pentru a veni in ajutorul crescatorilor deporcidin Polonia care ar putea fi obligati sa isi opreasca productia in contextul pesteiporcineafricane, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.


Decizia Comisiei priveste mai precis agricultorii polonezi care au maxim 50 deporcisi/sau purcei si care sunt situati in zonele de risc ridicat pentru aceasta maladie. Crescatorii deporcidin Polonia vor trebui sa trimita o solicitare pentru acordarea de ajutoare europene, care vor fi acordate in urmatoarele 12 luni.

Pesta porcina africana este prezenta in regiunea de la frontiera estica a UE inca din 2014. Pentru a controla maladia si a impiedica aparitia de noi focare, restrictii sanitare stricte au fost introduse la nivel european. Autoritatile poloneze au introdus masuri suplimentare in zonele cu cel mai mare grad de risc.

Sprijinul financiar pentru agricultorii polonezi provine de la bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) si este reglementat de normele de organizare comuna a pietelor agricole. Aceste reguli autorizeaza Comisia sa propuna masuri temporare (cu o durata de maxim 12 luni) in orice sector agricol care ar fi intr-o situatie capabila sa provoace o deteriorare rapida a productiei si conditiilor de pe piata. Este pentru prima data cand aceste dispozitii sunt puse in practica dupa adoptarea reformei PAC in 2013.



Poti fi interesat si de