Braconaj in Delta. Politia a confiscat 17 t de rapane si peste 200 kg de peste

Braconaj in Delta. Politia a confiscat 17 t de rapane si peste 200 kg de peste


Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de peste si setci in lungime totala de peste un kilometru au fost indisponibilizate de politistii Serviciului de Politie "Delta Dunarii", in urma unei actiuni de doua zile pentru prevenirea braconajului piscicol.

garda de coastaAproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de peste si setci in lungime totala de peste un kilometru au fost indisponibilizate de politistii Serviciului de Politie "Delta Dunarii", in urma unei actiuni de doua zile pentru prevenirea braconajului piscicol.


''In perioada 13 - 15 septembrie, politistii Serviciului de Politie 'Delta Dunarii' au actionat in Delta Dunarii si pe Marea Neagra pentru protejarea fondului piscicol si prevenirea braconajului. In urma actiunilor desfasurate, echipele de control au constatat 4 infractiuni prevazute de OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, fapte pentru comiterea carora sunt cercetate 12 persoane, si au aplicat 6 sanctiuni contraventionale'', informeaza IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost indisponibilizate si confiscate 16.850 kg de rapane, 202,6 kg de peste, 3 beam-trawl (unealta de pescuit marin), o setca din plasa tip monofilament in lungime de 40 m, 26 de setci din plasa de fir textil in lungime de 1.040 m, 3 vintire de balta si 3 nave de pescuit comercial maritim.

La actiune au participat si reprezentanti ai Asociatiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.



Poti fi interesat si de