Agricola International a sarbatorit 25 de ani de la infiintare

Agricola International a sarbatorit 25 de ani de la infiintare


Agricola International SA, cea mai importanta companie a grupului de firme Agricola, in care sunt integrate lantul de productie a carnii de pasare si operatorul logistic, a implinit joi, 14 septembrie, 25 de ani de la infiintare. Evenimentul a fost marcat in mod festiv.

horoi agricola21Agricola International SA, cea mai importanta companie a grupului de firme Agricola, in care sunt integrate lantul de productie a carnii de pasare si operatorul logistic, a implinit joi, 14 septembrie, 25 de ani de la infiintare. Evenimentul a fost marcat in mod festiv.


Sub sloganul Agricola gospodarim cu grija de 25 de ani, directori, actionari, angajati, dar si parteneri ai Agricola International, impreuna cu o multime de invitati au sarbatorit aniversarea a 25 de ani de la infiintarea companiei.

Frumoasa poveste a Agricola a inceput in anul 1992, cand un grup de directori foarte respectati din Bacau, aflati in fruntea unor companii de succes la acea vreme, s-au raliat la proiectul initiat de domnul Petru Placinta, acela de a construi o companie integrata. in opinia mea, trei au fost motivele care au determinat succesul povestii Agricola. Unul a fost atragerea companiei Moksel din Germania la acest proiect. Prezenta actionariatului german in Agricola a insemnat accesul la o resursa care era dificila pentru acea vreme. Pentru ca asa era atunci, ar fi spus soacra-mea. Ma refer la un credit de finantare, care ajunsese la un moment dat la 7 milioane de dolari. O resursa la care era imposibil sa ajungi in acele vremuri. Un al doilea foarte mare beneficiu pe care l-a adus prezenta Companiei Moksel in structura... Agricola a fost acela ca as putea spune ca a facilitat, sau a determinat implicarea noastra in proiecte care reprezentau o noutate absoluta pentru companiile din toata Romania. Ma refer la audit financiar anual, care sa alinieze informatiile financiare la standardele internationale, la diverse proiecte de consultanta, restructurari facute cu firme cu foarte mare rezonanta. Un alt element important in succesul povestii Agricola il reprezinta partenerii. Aceasta a facut ca in momente extrem de dificile, cand practic calea de iesire nu mai era vazuta, sa se iveasca parteneri care sa acorde sprijin neconditionat. Au fost numeroase momente in istoria acestei companii cand salvarea a venit de la partenerii acesteia si este momentul sa le multumesc furnizorilor, bancilor finantatoare, consultantilor salariatilor pe care ii consider parteneri, si actionarilor. Elementul cel mai important care a contribuit la succesul povestii Agricola este reprezentat fara doar si poate de oameni, a aratat in discursul sau, Grigore Horoi, presedintele Agricola.

Agricola este unul dintrei cei mai mari producatori de carne de pasare, produse din carne si oua din Romania. Afacerile Grupului Agricola au crescut cu 6% in primul semestru 2017. Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului Agricola, a inregistrat in primele 6 luni o cifra de afaceri similara celei realizate anul trecut, ajungand in prezent la circa 194,980 milioane de lei.



Poti fi interesat si de