Consumul de carne din Belgia a scazut cu 18% intre 2008 si 2016

Consumul de carne din Belgia a scazut cu 18% intre 2008 si 2016


Majoritatea belgienilor raman mari consumatori de carne, desi consumul de carne de pasare si vanat in randul acestora a scazut cu 18%, de la 35 de kilograme pe cap de locuitor in 2008 la 29 de kilograme pe cap de locuitor in 2016, potrivit datelor prezentate in cadrul mesei rotunde organizata astazi de Belgian Meat Office.

belgian officeMajoritatea belgienilor raman mari consumatori de carne, desi consumul de carne de pasare si vanat in randul acestora a scazut cu 18%, de la 35 de kilograme pe cap de locuitor in 2008 la 29 de kilograme pe cap de locuitor in 2016, potrivit datelor prezentate in cadrul mesei rotunde organizata astazi de Belgian Meat Office.


Aproape 38% dintre belgieni au declarat ca mananca mai putina carne decat cu un an inainte, in timp ce 28% dintre consumatorii de carne considera ca in viitor vor manca mai putina carne si 26% au indoieli cu privire la acest subiect.

In plus, 60% dintre consumatorii de carne din Belgia au declarat ca mananca carne de cel putin 4 ori pe saptamana, iar 25% au afirmat ca face parte din dieta lor zilnica.

In ceea ce priveste consumul de peste si produse din peste, 20% dintre persoanele chestionate au spus ca mananca peste o data pe saptamana. Consumul de peste la domiciliu a ajuns la 6 kilograme pe cap de locuitor in 2016, gradul de penetrare zilnica a pestelui fiind situat la 11%.

In plus, 20% dintre belgieni au declarat ca mananca inlocuitori de carne o data pe saptamana. Consumul de inlocuitori de carne este de 0,3 kilograme pe cap de locuitor, iar gradul de penetrare zilnica a produselor vegetariene a ajuns la 10%.

Principalele motive pentru care belgienii nu au exclus carnea din dieta lor au fost: lipsa de cunostinte despre alternative, dificultatea si teama de a schimba obiceiurile si contextul familial (partenerii sau copiii care mananca carne).

La evenimentul anual organizat de Belgian Meat Office a luat parte si o echipa a revistei INDUSTRIA CARNII.RO, reprezentata prin Eugen Capra si Dorinel Niculae.



Poti fi interesat si de