Producatorii de vita Kobe din UE ar putea intampina restrictii

Producatorii de vita Kobe din UE ar putea intampina restrictii


Producatorii de carne de vita din Uniunea Europeana s-ar putea confrunta cu restrictii privind utilizarea unor denumiri celebre precum Kobe si Tajima la comercializarea in spatiul UE, dupa ce a fost pus in aplicare un acord de liber schimb intre UE si Japonia.

vita kobe5Producatorii de carne de vita din Uniunea Europeana s-ar putea confrunta cu restrictii privind utilizarea unor denumiri celebre precum Kobe si Tajima la comercializarea in spatiul UE, dupa ce a fost pus in aplicare un acord de liber schimb intre UE si Japonia.


Restrictiile vor veni prin reguli reciproc convenite in cadrul acordului de protejare a produselor cu indicatie geografica (IGP). Ca parte a intelegerii, Japonia a transmis Comisiei Europene o lista cu 39 de produse cu indicatie geografica protejata, care sunt fabricate si in afara tarii de origine, fara a se folosi insa tehnicile traditionale de productie. Printre produse se numara carnea de vita Kobe si carnea de vita Tajima, care se bucura de recunoastere la nivel mondial pentru aroma speciala. Si Uniunea Europeana a transmis Japoniei propria lista, care include Prosciutto Toscano si Jambon d'Ardenne.

Miscarea urmareste crearea in Japonia a unui sistem IGP pentru propria piata interna, lansat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Pescuitului in 2015. Acesta este conceput pentru a impulsiona vanzarile de produse care au obtinut reputatie prin prisma calitatii lor, ca urmare a metodelor de productie unice si a caracteristicilor naturale, cum ar fi climatul regional si conditiile solului, si pentru a impiedica vanzarea de produse mai ieftine si de calitate inferioara sub acelasi nume.



Poti fi interesat si de