Congresul International al rasei Baltata, la Targu Mures

Congresul International al rasei Baltata, la Targu Mures


Fermierii din toata tara sunt invitati la Targu Mures, sa participe la cel mai important eveniment de specialitate dedicat celei mai populare rase de vaci de carne si de lapte, crescuta in fermele si gospodariile din Romania.

baltata congresFermierii din toata tara sunt invitati la Targu Mures, sa participe la cel mai important eveniment de specialitate dedicat celei mai populare rase de vaci de carne si de lapte, crescuta in fermele si gospodariile din Romania.


Asociatiile profesionale ale crescatorilor si operatorilor de insamantari artificiale din Romania organizeaza, in zilele de 1 si 2 septembrie, cea de-a doua editie a Zilei Nationale a Baltatei.

Rasa Baltata, o istorie de peste 150 de ani, scrisa de catre inaintasii nostri, la care se adauga inca doua pagini de istorie scrise in 1 2 septembrie pentru cea mai frumoasa rasa, pentru cea mai iubita vaca baltata cu rosu.

Muresul, leagan de formare a rasei, motor de dezvoltare si crestere a baltatei, uneste crescatorii din toate zonele tarii, rupe barierele geografice, etnice sau sociale si impreuna promoveaza si mediatizeaza atat national cat si international laptele, carnea, junincile - produse obtinute de la aceasta rasa, precizeaza ing. Valer Sician, presedintele Organizatiei Nationale de Insamantari Artificiale.

Organizatiile partenere ale acestui eveniment aduc tuturor celor interesati experienta pozitiva din zona cercetarii stiintifice, productiei, evidentierea progresului genetic si ameliorarea bovinelor, programul culminand cu prezentarea in ring a celor mai frumoase exemplare din aceasta rasa.

La editia din acest an, vor participa si doi invitati speciali, Dr. Georg Rohrmoser,secretarul general alAsociatiei Europene de Baltata si ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Programul evenimentului:

- Workshop- dezbateri tematice privindactualitati si perspective pentru rasa Baltata;

- Congresul rasei cu noutati si strategiide dezvoltare pentru rasa Baltata;

- Expozitia de animale- prezentarea in ring a celor mai frumoase exemplare dinrasa Baltata si premierea celor mai destoinici fermieri;

- Expunerea de produse traditionale cu degustari specifice;

- Masa campeneasca cu moment artistic.



Poti fi interesat si de