Pesta porcina africana a decimat efectivele de porci din Ucraina

Pesta porcina africana a decimat efectivele de porci din Ucraina


Din 2014 si pana in prezent, Ucraina a pierdut 11% din efectivele de porci domestici, din cauza epidemiei de pesta porcina africana, a precizat de curand Maxim Martynyuk, ministru al Politicilor Agricole si Alimentatiei din Ucraina, citat de Global Meat News.

porci ucrainaDin 2014 si pana in prezent, Ucraina a pierdut 11% din efectivele de porci domestici, din cauza epidemiei de pesta porcina africana, a precizat de curand Maxim Martynyuk, ministru al Politicilor Agricole si Alimentatiei din Ucraina, citat de Global Meat News.


In prima jumatate a anului 2016, Serviciul de supraveghere veterinara Rosselkhoznadzor a raportat 78 de cazuri de pesta porcina africana in 30 de districte din 10 regiuni ale tarii.

Virusul s-a raspandit cu repeziciune in Ucraina din momentul in care carnea contaminata a ajuns pe rafturile magazinelor. De pilda, in cazul jambonului afumat, virusul poate ramane activ timp de 150 de zile, fiind extrem de rezistent in mediul extern, a declarat Maxim Martynyuk.

Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Ucraina estimeaza un numar total de 6,3 milioane de capete de porcine, ceea ce inseamna o scadere cu 10, 5% fata de efectivele inregistrate in prima jumatate a anului trecut.



Poti fi interesat si de