Romania, negocieri pentru exportul de carne in China

Romania, negocieri pentru exportul de carne in China


Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a vorbit intr-un interviu pentru Agerpres despre negocierile privind exporturile de produse alimentare in China.

export carne china3Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a vorbit intr-un interviu pentru Agerpres despre negocierile privind exporturile de produse alimentare in China.


Am deschis, de asemenea, negocierile pentru exportul de carne de pasare, urmand sa se deruleze in timp si sa avem un echivalent al sistemului de supraveghere sanitara-veterinara si intr-un final sa obtinem forma de certificare pentru export. Dar este doar un inceput, negocierile vor mai dura. Noi nu am exportat niciodata carne de pasare in China, doar tacamuri, gheare de pui. Aceste produse se duc catre Hong Kong, via Turcia. Exista astfel de zone de export, care la ei sunt considerate un fel de delicatese. Le-am vazut si eu in magazinele din China. Stiu unitatea din Mangalia care conditioneaza aceste gheare si le-am vazut si puse la vanzare, in capatul celalalt al lumii. De asemenea, am demarat discutiile pentru certificarea sanitara pe componenta noastra a lucernei, componenta fitosanitara intrand sub autoritatea Ministerului Agriculturii, a declarat Geronimo Braescu, seful ANSVSA.



Poti fi interesat si de