Romania, declarata tara libera de pesta porcina clasica

Romania, declarata tara libera de pesta porcina clasica


Dupa mai bine de 10 ani, a fost inlaturata principala bariera privind exportul de carne de porc din Romania. Tara noastra a fost declarata tara libera de pesta porcina clasica, se arata intr-un comunicat remis de Asociatia Romana a Carnii.

porci1Dupa mai bine de 10 ani, a fost inlaturata principala bariera privind exportul de carne de porc din Romania. Tara noastra a fost declarata tara libera de pesta porcina clasica, se arata intr-un comunicat remis de Asociatia Romana a Carnii.


Asociatia Romana a Carnii isi exprima satisfactia cu privire la decizia luata in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Internationale pentru Sanatate Animala (OIE), care se desfasoara in aceasta saptamana la Paris, de a include Romania pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica, se arata in comunicatul ARC.

Masura este incurajatoare pentru fermieri, care spera acum la deschiderea de noi piete de desfacere. Recunoasterea oficiala a Romaniei, ca tara libera de pesta porcina clasica, este cu atat mai importanta cu cat in scurt timp devine operational si Programul Carne de porc din fermele romanesti, pentru care Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis deja notificarea la Bruxelles. Oficializarea Romaniei ca tara libera de pesta porcina creeaza premizele ridicarii restrictiilor privind exporturile de carne de porc pe piete terte, cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Japonia si Coreea, se mai arata in comunicat.



Poti fi interesat si de