Intalnire a Task Force pentru pesta porcina africana organizata de CE la Suceava

Intalnire a Task Force pentru pesta porcina africana organizata de CE la Suceava


In perioada 28-30 martie, se va desfasura la Suceava intrunirea Task Force in domeniul pestei porcine africane, care are drept scop verificarea implementarii, monitorizarii si eradicarii pestei porcine africane, precum si a modului de prevenire a introducerii virusului acestei boli in Romania.

tark forceIn perioada 28-30 martie, se va desfasura la Suceava intrunirea Task Force in domeniul pestei porcine africane, care are drept scop verificarea implementarii, monitorizarii si eradicarii pestei porcine africane, precum si a modului de prevenire a introducerii virusului acestei boli in Romania.

Aceasta intalnire, organizata de Comisia Europeana (Unitatea D4 din cadrul DG SANTE), reuneste un grup de 7 experti din partea Comisiei Europene si specialisti ai ANSVSA, de la nivel central si teritorial.

Vor fi prezenti si reprezentanti ai Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, ai asociatiilor de vanatori si responsabili ai fondurilor de vanatoare, avand in vedere implicarea lor specifica in acest subiect.

Pe parcursul intalnirii vor fi discutate si analizate masurile puse in aplicare (sau care sunt in curs de implementare) de serviciile veterinare din tara noastra, pentru a preveni introducerea pestei porcine africane la porcii domestici.

Pe agenda intalnirii este inclusa o vizita la sediul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor din cadrul DSVSA Suceava pentru a se urmari modul in care se realizeaza diagnosticul de laborator pentru pesta porcina africana.

De asemenea, expertii vor vizita o ferma comerciala de porci, o exploatatie nonprofesionala de porci si un fond de vanatoare din judetul Suceava, pentru a evalua cum se aplica in teren masurile preventive dispuse de ANSVSA. La finalizarea intalnirii, pe data de 30 martie, expertii Task Force vor prezenta participantilor concluziile si recomandarile rezultate in urma acestei misiuni.



Poti fi interesat si de