Rusia: productie de cereale-record anul acesta

Rusia: productie de cereale-record anul acesta


Productia de cereale a Rusiei a ajuns anul acesta la nivelul record de 119 milioane de tone, a afirmat vineri presedintele Vladimir Putin, cu ocazia traditionalei conferinte de presa de la sfarsitul anului, transmit AP si Reuters.

cerealeProductia de cereale a Rusiei a ajuns anul acesta la nivelul record de 119 milioane de tone, a afirmat vineri presedintele Vladimir Putin, cu ocazia traditionalei conferinte de presa de la sfarsitul anului, transmit AP si Reuters.


Anterior, autoritatile ruse estimasera o productie de cereale de 117 milioane de tone. In 2015, Rusia a recoltat o cantitate de 104,8 milioane tone de cereale si a exportat 33,9 milioane tone de cereale.

In pofida productiei record, livrarile de grau din Rusia, cel mai mare exportator mondial, au fost sub asteptari. Analistii avertizeaza ca Rusia ar putea avea probleme in a-si exporta graul in acest sezon, in conditiile unei concurente crescute venite din partea unor recolte consistente obtinute in Australia si Argentina.

Rusia mai are de vandut o cantitate mare de grau tocmai intr-un moment in care, conform estimarilor Departamentului american al Agriculturii, recoltele de grau din Australia si Argentina vor urca la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Potrivit Consiliului International al Cerealelor, Australia si Argentina sunt al cincilea, respectiv al optulea, exportator mondial de grau.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a cumparat marti o cantitate de 360.000 de tone de grau din Rusia, Argentina si Romania, la o licitatie organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean.

La precedenta licitatie, organizata in data de 29 noiembrie, GASC a cumparat doar grau din Rusia, 240.000 de tone, cu livrare in perioada 2-11 ianuarie 2017.



Poti fi interesat si de