Prosciutto di Parma: masuri protectioniste un model de bune practici

Prosciutto di Parma: masuri protectioniste un model de bune practici


Incercand sa promoveze modele de bune practici de pe plan european, jurnalistii revistei noastre au stat de vorba si cu reprezentantii Consorzio del Prosciutto di Parma, pentru a afla cum protejeaza ei produsul traditional ce a dat numele organizatiei.

prosciutto parmaIncercand sa promoveze modele de bune practici de pe plan european, jurnalistii revistei noastre au stat de vorba si cu reprezentantii Consorzio del Prosciutto di Parma, pentru a afla cum protejeaza ei produsul traditional ce a dat numele organizatiei.
Consortiul este asociatia care reprezinta toti producatorii de sunca de Parma. La acest moment, avem 150 membri, in vreme ce la momentul infiintarii, in 1963, eram doar 23. Misiunea noastra este sa promovam si protejam Prosciutto di Parma. Desigur, printre membrii nostri se numara ferme de animale, abatoare si producatori de preparate din carne, a declarat Paolo Tramelli, reprezentantul asociatiei.

Acest produs traditional din regiunea Parma se afla in registrul denumirilor de origine protejate de legea statului italian de mai bine de 40 de ani.

Toti producatorii nostri trebuie sa urmeze un caiet de sarcini, iar noi efectuam controale pentru a ne asigura ca respecta procedeul tehnologic. In prepararea suncii de Parma poate fi folosita doar carne de porc ce provine de la animale nascute, crescute si sacrificate in Italia, in regiunea cu acelasi nume.

Despre principalele preocupari ale consortiului puteti citi in editia 50 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de