Finantare de pana la 90% prin PNDR pentru investitii colective

Finantare de pana la 90% prin PNDR pentru investitii colective


Fermierii care vor sa se asocieze si sa dezvolte proiecte in comun pot beneficia, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala, de o finantare in proportie de 90% din valoarea proiectului, care poate ajunge la doua milioane de euro, a declarat directorul general al Directiei Generale Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru PNDR, Daniela Rebega.

investitii colectiveFermierii care vor sa se asocieze si sa dezvolte proiecte in comun pot beneficia, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala, de o finantare in proportie de 90% din valoarea proiectului, care poate ajunge la doua milioane de euro, a declarat directorul general al Directiei Generale Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru PNDR, Daniela Rebega.

Prin program dam posibilitatea cooperativelor sa faca investitii in comun care pot ajunge la 90% din totalul investitiei. Pentru investitie colectiva, pe langa finantarea de 50%, acordam inca 20%, iar daca investitia se afla intr-o zona defavorizata sau se realizeaza in agricultura ecologica acordam inca 20%. Deci se poate ajunge la 90%. Valoarea maxima a proiectului poate ajunge la doua milioane de euro. Partea beneficiarului este de 10%. Consider ca este un procent destul de mare oferit de program, care vine in sprijinul dezvoltarii de cooperative, a explicat Daniela Rebega in cadrul unei conferinte de specialitate.

Potrivit acesteia, facilitatea va contribui si la comasarea terenurilor in Romania, insa in tara noastra acest aspect tine si de mentalitatea societatii. Pentru a convinge tot mai multi fermieri sa se asocieze pentru a dezvolta proiecte impreuna, autoritatile vor derula, incepand din acest an, campanii de informare in legatura cu toate masurile de finantare care pot fi accesate in acest scop.Save



Poti fi interesat si de