Turcia, interesata sa importe bovine vii destinate sacrificarii din Romania

Turcia, interesata sa importe bovine vii destinate sacrificarii din Romania


Romania are posibilitatea de a exporta in Turcia bovine vii destinate sacrificarii, a anuntat Ministerul Agriculturii, in urma unei informari transmise de Ambasada Turciei in data de 22 august 2016.

turcia importRomania are posibilitatea de a exporta in Turcia bovine vii destinate sacrificarii, a anuntat Ministerul Agriculturii, in urma unei informari transmise de Ambasada Turciei in data de 22 august 2016.
In urma negocierilor la nivel inalt purtate de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, si omologul turc, Faruk elik, Ambasada Republicii Turcia din Romania a transmis, in 22 august 2016, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, informatia ca, in urma garantiilor oferite de Autoritatea Nationala Sanitara - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania catre serviciile veterinare din Turcia, importul de bovine vii destinate sacrificarii imediate din Romania este considerat posibil incepand cu 5 august 2016, se arata intr-un comunicat al MADR transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare, ANSVSA va tine legatura cu omologii din Turcia pentru a stabili detaliile necesare. MADR precizeaza ca negocierile s-au purtat in marja Conferintei Regionale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie li Agricultura (FAO) pentru Europa, desfasurata in Turcia (Antalya) in perioada 3 - 5 mai 2016.Save



Poti fi interesat si de