Impulsionarea exportului de carcase ar creste valoarea marfii exportate

Impulsionarea exportului de carcase ar creste valoarea marfii exportate


Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurentiu Postolache, a declarat joi, presei, ca o strategie care sa prevada impulsionarea exportului de carcase de ovine sau bovine ar creste valoarea marfii exportate si, implicit, ar aduce beneficii atat agentilor economici din domeniu, cat si bugetului de stat.

export carcaseDirectorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurentiu Postolache, a declarat joi, presei, ca o strategie care sa prevada impulsionarea exportului de carcase de ovine sau bovine ar creste valoarea marfii exportate si, implicit, ar aduce beneficii atat agentilor economici din domeniu, cat si bugetului de stat.
Potrivit lui Postolache, judetul Suceava are o capacitate mare de export, avand cele mai mari efective de bovinedin tara si printre cele mai mari efective de ovine, dar, in prezent, exportul este axat mai mult pe comertul cu animale vii.

Directorul DSVSA Suceava a aratat ca pentru realizarea exportului de carcase de ovine sau bovine prin cargo ar trebui sa existe o aeronava dotata cu instalatie frigorifica pentru mentinerea temperaturii optime a carnii.

In judetul Suceava sunt inventariate 141.000 de bovine si aproximativ 260.000 de ovine.

Cu o zi in urma, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara la Suceava, in cadrul unei intalniri cufermierii din judet, ca intentioneaza sa deschida noi piete cu tari arabe, pentru vanzarea de ovine si bovine, urmand ca producatorii romani sa primeasca ''un pret corect''.

In opinia lui Irimescu, nu este normal ca acum crescatorii romani sa vanda carnea de oaie cu 6,5 lei in viu si considera ca o solutie avantajoasa ar fi vanzarea de carcase, pentru ca valoarea adaugata astfel sa ramana in tara.

Ministrul Agriculturii a spus ca, in acest sens, a purtat deja discutii cu oficiali din Iordania si ca urmeaza sa vina, inclusiv in Suceava, cu reprezentanti ai unor tari care ar putea deveni destinatii de export.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus fermierilor, la reuniunea cu ministrul de resort, ca doreste sa vina in intampinarea lor si va amenaja un terminal cargo pe Aeroportul Suceava in vederea efectuarii de transporturi aeriene de marfa.



Poti fi interesat si de