Romania ar putea castiga inca o licitatie pentru livrarile de grau catre Egipt

Romania ar putea castiga inca o licitatie pentru livrarile de grau catre Egipt


Egiptul, cel mai mare cumparator mondial de grau, a primit marti oferte de la 13 firme de trading care au oferit grau din Ucraina, Rusia si Romania, la prima licitatie organizata in noul an financiar 2016/2017, care a inceput la 1 iulie, transmite Reuters.

romania licitatieEgiptul, cel mai mare cumparator mondial de grau, a primit marti oferte de la 13 firme de trading care au oferit grau din Ucraina, Rusia si Romania, la prima licitatie organizata in noul an financiar 2016/2017, care a inceput la 1 iulie, transmite Reuters.
Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, urmeaza sa anunte marti seara firmele care au castigat contractele pentru livrare de grau in perioada 10 - 20 august.

Cea mai mica oferta depusa la licitatia de marti a fost de 161,84 dolari pe tona, pret care nu include transportul, pentru grau din Ucraina. In cazul graului din Romania, cea mai mica oferta a fost depusa de traderul Ameropa care a oferit grau la un pret de 169,33 dolari pe tona.

Traderii au precizat ca numarul mare al ofertelor depuse la licitatia de marti, 13 fata de o medie de 5 oferte inregistrate la licitatiile anterioare, se explica prin cresterea interesului traderilor dupa un decret ministerial care a rezolvat o disputa de durata cu privire la criteriile de calitate ale graului importat.

In ultimele sase luni diferite agentii guvernamentale egiptene au emis norme contradictorii cu privire la continutul de cornul secarei (o ciuperca care paraziteaza diferite cereale - n. r.). Un decret ministerial care a intrat marti in vigoare apus capat acestei dispute prin introducerea unui standard acceptat la nivel international privind un continut de cornul secarei de maximum 0,05%.



Poti fi interesat si de