Exporturile de carne de pasare din Ucraina, in crestere masiva

Exporturile de carne de pasare din Ucraina, in crestere masiva


Producatorii de carne de pasare din Ucraina au sporit exporturile anul acesta, in pofida climatului economic deosebit de dificil, anunta Sindicatul Crescatorilor de Pasari, transmite Global Meat News.

export carne 0Producatorii de carne de pasare din Ucraina au sporit exporturile anul acesta, in pofida climatului economic deosebit de dificil, anunta Sindicatul Crescatorilor de Pasari, transmite Global Meat News.

In prima jumatate a acestui an, vanzarile au crescut cu 40,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In total, Ucraina a exportat 106.440 de tone de carne de pasare in acest interval, a caror valoare se ridica la 127,85 milioane de dolari. Principalele piete de desfacere au fost Irakul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Olanda si Germania. In prima jumatate a lui 2016, UE a preluat aproape o treime din totalul exporturilor de carne de pasare din Ucraina, intrucat celelalte mari piete, in principal tarile din Uniunea Economica Eurasiatica, au ramas inchise pentru carnea ucraineana din cauza embargoului.

Industria carnii din Ucraina a produs 963.000 de tone intre ianuarie si iulie, in crestere cu 1,6% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Productia de carne de vita si de porc a scazut cu 0,5%, respectiv 1,6%, in vreme ce productia de carne de pasare a crescut cu 6,3%, potrivit datelor oficiale.
Previziunile pentru a doua jumatate a anului sunt incerte, intrucat Ucraina a depasit cotele privind exporturile catre Uniunea Europeana.



Poti fi interesat si de