Legea supermarketurilor, o masura importanta pentru agricultura romaneasca functionala

Legea supermarketurilor, o masura importanta pentru agricultura romaneasca functionala


Legea privind comercializarea in supermarketuri a produselor romanesti in proportie de 51% reprezinta o masura importanta pentru economie si pentru o agricultura romaneasca functionala, sunt de parere reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).

lege supermLegea privind comercializarea in supermarketuri a produselor romanesti in proportie de 51% reprezinta o masura importanta pentru economie si pentru o agricultura romaneasca functionala, sunt de parere reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).

CNMR sustine decizia Camerei Deputatilor prin care si-a dat votul pentru modificarea si completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum si a presedintelui Romaniei, care a promulgat o lege care sustine prezenta produselor autohtone pe rafturile supermarketurilor. Asadar, de acum inainte, cel putin 51% produse in volum de marfa, corespunzator fiecarei categorii de produse (carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie), vor proveni din lantul scurt de aprovizionare (...) CNMR considera aceasta lege o masura importanta pentru economie, pentru o agricultura romaneasca functionala, fiind un pas important pentru o dezvoltare durabila. De asemenea, consideram ca este o masura benefica pentru producatorii autohtoni si pentru promovarea produselor romanesti la nivelul unui comert ridicat si, nu in ultimul rand, pentru consumatorul final, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei, transmis, marti, AGERPRES.

Pe de alta parte, Coalitia atrage atentia asupra modului de aplicare a acestei legi, pentru a se evita politizarea metodei de alegere a producatorilor locali competitivi.

Avertizam ca vom monitoriza atent efectele pe care aceasta lege le va produce si vom actiona prompt, daca acestea vor ajunge sa fie nefaste pentru consumator, producator si economie in general, precizeaza CNMR.



Poti fi interesat si de