Nini Sapunaru da asigurari ca modificarea Legii este benefica

Nini Sapunaru da asigurari ca modificarea Legii este benefica


Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, spune ca nu trebuie sa existe ingrijorari privind legea referitoare la comercializarea produselor, precizand ca marfa nu va disparea de pe raft.

nini sapunaruPresedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, spune ca nu trebuie sa existe ingrijorari privind legea referitoare la comercializarea produselor, precizand ca marfa nu va disparea de pe raft.

Nu trebuie sa se ingrijoreze nimeni ca va disparea marfa de pe raft. In conditiile in care consumatorul vrea sa cumpere rosii din Turcia se vor aproviziona rosii din Turcia in permanenta si se vor aproviziona mai putine rosii din Romania daca romanul doreste. Dar haideti sa vedem. Am semnale foarte bune din piata. Fermierii m-au anuntat ca sunt anumite lanturi comerciale (...) care au facut opt intalniri regionale cu fermierii, ne-au anuntat ca vor sa se aprovizioneze, ca sunt de acord sa semneze contracte cu ei. Deja ei se pregatesc pentru a functiona in baza acestei legi acum, nu peste sase luni, a declarat Sapunaru, luni, la Parlament.

El a sustinut ca legea va intra in vigoare la trei zile de la promulgare. Partea in ceea ce priveste interzicerea taxelor de listare, interzicerea listelor de preturi, taxele de listare, taxele de raft si celelalte comisioane ascunse pe care le percepeau hipermarketurile de la producatori si fermieri vor disparea la trei zile de la promulgarea legii. Ramane in suspensie doar acel articol privind 51% produse proaspete pe lantul scurt de aprovizionare - lapte, produse lactate, paine, carne proaspata, legume, fructe si oua. Nu cred ca vor fi niciun fel de probleme, a sustinut Sapunaru.

Deputatul a mai spus ca, dupa promulgare, Guvernul este obligat sa emita normele metodologice, iar apoi vor incepe discutiile consultative cu fermieri, comercianti romani si straini.

Nu pleaca nimeni pentru ca au asa de mari venituri in Romania incat nu vor pleca niciodata, a mai declarat Nini Sapunaru, cu privire la posibilitatea ca supermarketurile sa se retraga din tara noastra.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea prin care magazinele mari vor fi obligate sa se aprovizioneze cu produse alimentare pe lantul scurt, iar supermarketurile vor functiona in continuare si in weekend.



Poti fi interesat si de