Alimentaria 2016: perspective in industria carnii

Alimentaria 2016: perspective in industria carnii


Editia de anul acesta a expozitiei Alimentaria, ce a avut loc in perioada 25 28 aprilie la Barcelona, s-a bucurat de un numar record de expozanti si vizitatori. Peste 140.000 de oameni au vizitat standurile celor peste 4.000 de companii expozante.

alimentaria 0Editia de anul acesta a expozitiei Alimentaria, ce a avut loc in perioada 25 28 aprilie la Barcelona, s-a bucurat de un numar record de expozanti si vizitatori. Peste 140.000 de oameni au vizitat standurile celor peste 4.000 de companii expozante.
In vreme ce producatorii au participat la targ pentru a intra pe noi piete de export, vizitatorii au venit pentru a afla cele mai noi informatii din industria alimentara. Si echipa INDUSTRIA CARNII.RO a participat la expozitie, pentru a identifica perspectivele pentru industria carnii.

Cei mai importanti operatori comerciali din Europa au avut tot interesul sa vina la Barcelona, avand in vedere ca industria carnii este cel mai important segment din sectorul alimentar spaniol, cu o cifra de afaceri de peste 22 miliarde de euro.

Evenimentul s-a afirmat ca o platforma importanta pentru exporturile din industria alimentara spaniola, dar si o expozitie importanta pentru inovatiile din acest sector, a declarat presedintele Alimentariei, Josep Llus Bonet.

Aflata la editia a 40-a, expozitia bienala este organizata in patru sectoare. Zona dedicata industriei carnii, denumita Intercarn, s-a bucurat de un spatiu generos, unde 550 de producatori si-au prezentat cele mai noi produse.

Tara noastra a participat cu doua standuri nationale, anul acesta, la Alimentaria, unde 25 de producatori romani si-au expus produsele. Pe langa intalnirile cu partenerii lor traditionali, romanii au incercat sa identifice noi oportunitati de afaceri si, totodata, sa promoveze produsele romanesti si pe piata spaniola. Romania a fost reprezentata la editia anterioara a Alimentariei de 20 de producatori.

Ce ne-au dezvaluit producatorii romani prezenti la expozitie, dar si perspectivele identificate de jucatori importanti din industria carnii, puteti descoperi in numarul 47 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de