Plata ajutoarelor pe zootehnie, subiectul fierbinte la Forumul International al Alimentatiei

Plata ajutoarelor pe zootehnie, subiectul fierbinte la Forumul International al Alimentatiei


Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat ca, saptamana aceasta, urmeaza sa fie achitate ajutoarele nationale de tranzitie pentru ovine.

ajutoare zootehniePrim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat ca, saptamana aceasta, urmeaza sa fie achitate ajutoarele nationale de tranzitie pentru ovine.
Saptamana aceasta vor fi achitate si ajutoarele nationale de tranzitie pentru ovine si lapte. Pana saptamana viitoare, din ceea ce mi-au spus cei de la APIA, urmeaza sa fie platit si sprijinul cuplat pentru sectorul vegetal si pentru zootehnie, a afirmat Ciolos.
Prim-ministrul a precizat ca, in prezent, peste 95% din platile la hectar au fost platite.

In momentul de fata, avem din cate mi-a spus domnul ministru si i-am cerut chiar sa comunice mai mult pe acest subiect, inteleg ca peste 95% din platile la hectar au fost platite, circa 1,4 miliarde de euro, a precizat Ciolos.

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca au fost intarzieri in platile directe din acest an in sectorul agricol, precizand, insa, ca nu i se pare normal ca astfel de situatii sa fie speculate politic.

Declaratiile au fost facute la Forumul International al Alimentatiei: Investim in viitorul agriculturii, la care au participat reprezentanti ai Ministerelor Agriculturii din mai multe state europene. Evenimentul a fost organizat de Guvernul Romaniei, prin MADR, impreuna cu Farm Europe.



Poti fi interesat si de