Fermierii defavorizati din Viscri au primit 25 de vaci

Fermierii defavorizati din Viscri au primit 25 de vaci


O comunitate de persoane defavorizate din satul brasovean Viscri a primit de la Heifer Project pentru Romania 25 devaci, evenimentul marcand continuarea activitatii organizatiei caritabile sub o noua denumire, Fundatia Open Fields.

fermieri defavorizatiO comunitate de persoane defavorizate din satul brasovean Viscri a primit de la Heifer Project pentru Romania 25 devaci, evenimentul marcand continuarea activitatii organizatiei caritabile sub o noua denumire, Fundatia Open Fields.
Misiunea de a-i asista pe cei defavorizati si de a pastra mediul inconjurator curat, desfasurata timp de 25 de ani cu sprijinul Heifer International, va fi dusa mai departe independent de catre OPEN FIELDS dar cu aceeasi daruire si implicare. Continuarea activitatii sub noua denumire a fost marcata printr-un eveniment de pasare a darului in cadrul caruia o comunitate de persoane defavorizate din Viscri, judetul Brasov, a primit in dar un numar de 25 de vacute. Conform principiului de baza 'Dar din dar', gospodarii care primesc animalele vor trebui sa daruiasca mai departe primul nascut femela, searata intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

La eveniment au participat Piere Ferrari, CEO Heifer International SUA, Peter Ireton, fondator organizatia Bothar Irlanda, oficialitati din tara si strainatate precum si un grup defermieridin Irlanda, donatori traditionali de vacute.

Impreuna cu toti beneficiarii proiectelor, multumim Heifer International pentru sprijinul consistent acordat de-a lungul timpului si suntem increzatori ca Fundatia Open Fields va duce mai departe cu aceeasi implicare si responsabilitate mostenirea Heifer in Romania, a declarat dr. Ovidiu Spinu, director executiv, Fundatia Open Fields, conform comunicatului.

Organizatia Heifer International a implementat, in ultimii peste 20 de ani, proiecte in Europa Centrala si de Est, sprijinind cu predilectie miciifermierisi incurajand dezvoltarea comunitatilor in vederea combaterii saraciei si pentru atenuarea disparitatilor economice si sociale care au urmat caderii comunismului. Heifer International Romania este cunoscuta si pentru primul transport de vacute cu avionul realizat vreodata in tara noastra.

Rezultatele obtinute in cei peste 20 de ani de activitate au determinat Heifer International sa faca o evaluare concreta a impactului si sa ia hotararea incetarii finantarii operatiunilor din Europa, atentia si fondurile disponibile urmand a fi directionate catre zone mai puternic afectate de saracie precum cele din Africa, Asia si America de Sud. Urmand aceeasi misiune, OPEN FIELDS va continua sa isi concentreze atentia asupra dezvoltarii comunitatilor defavorizate din diverse zone ale tarii prin implementarea de proiecte cu sprijinul partenerilor actuali: Danone, Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, Norway Grants si Bothar Irlanda. Noi initiative, proiecte si parteneriate sunt in curs de dezvoltare, actiuni menite sa asigure continuitatea si tranzitia lina inspre independenta financiara si sustenabilitatea pe termen lung a noii entitati, se maiarata in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de