Capturi de peste extrem de scazute in Delta Dunarii

Capturi de peste extrem de scazute in Delta Dunarii


Capturile inregistrate de pescarii din Delta Dunarii la inceputul sezonului de pescuit sunt extrem de mici, potrivit presedintelui Federatiei Organizatiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunarii (FOPPDD), Dan Verbina.

captura pesteCapturile inregistrate de pescarii din Delta Dunarii la inceputul sezonului de pescuit sunt extrem de mici, potrivit presedintelui Federatiei Organizatiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunarii (FOPPDD), Dan Verbina.
Cantitatile de peste sunt extrem de reduse din cauza nivelului crescut al apei si a faptului ca pestele gaseste locuri sa se ascunda. Intr-o singura zi, de exemplu, cei 25 de pescari din Crisan au prins in total 132 de kilograme. Capturi mici sunt si in Complexul Razim-Sinoe, si la Sulina, Sfantu Gheorghe si Murighiol, a declarat pentru AGERPRES Verbina.

Situatia inregistrata la inceputul acestui sezon de pescuit este similara, potrivit sursei citate, celei inregistrata in anul 1995.

In acel an, imi aduc aminte, abia in septembrie pescarii au inceput sa prinda capturi mai mari, a precizat presedintele FOPPDD.

In acelasi timp, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, a mentionat ca anul acesta asociatiile de pescari vor transmite lunar raportari ale capturilor de peste.

La finele acestei luni vom face o prima analiza a capturilor inregistrate asociatiile din Delta, a afirmat guvernatorul Deltei.

Prohibitia pescuitului in Delta Dunarii s-a incheiat anul acesta pe data de 9 iunie. Anul trecut, pescarii din Delta Dunarii au avut dreptul la o captura totala de 4.271.656 de kilograme de peste, dar au reusit sa prinda, potrivit unui raport al Administratiei Rezervatiei, circa 3.276.974 de kilograme de peste.

Anul acesta, pescarii autorizati din Rezervatie au dreptul la o captura totala de 4.320.568 de kilograme de peste.



Poti fi interesat si de