Vascar isi imbunatateste managementul vanzarilor

Vascar isi imbunatateste managementul vanzarilor


Mobilitatea, capacitatea de monitorizare in timp real a pietei, a echipei si a obiectivelor de vanzari sau automatizarea activitatii agentilor din teren reprezinta, astazi, elemente-cheie din arsenalul modern folosit de companiile competitive pentru cucererirea de noi cote de piata.

vascar logMobilitatea, capacitatea de monitorizare in timp real a pietei, a echipei si a obiectivelor de vanzari sau automatizarea activitatii agentilor din teren reprezinta, astazi, elemente-cheie din arsenalul modern folosit de companiile competitive pentru cucererirea de noi cote de piata.
Hermes SFA ne-a ajutat sa vizualizam cu usurinta detalii relevante despre actiunile agentilor din teren si sa ne imbunatatim modul in care ne organizam activitatea si ne planificam obiectivele fortei de vanzari - atat la nivel individual cat si de echipa. Prin monitorizarea sistematica a indicatorilor de performanta - calitativi si cantitativi - am reusit sa identificam usor aspectele ce puteau fi imbunatatite la nivel individual, iar in scurt timp sa crestem performanta echipei.

In prezent, Vascar foloseste SFA-ul dezvoltat de Transart pentru preluarea comenzilor din teren, incasari la fata locului cu tiparire de chitante pe imprimanta mobila, culegere de informatii din piata folosind chestionare de trade-marketing. Principalul castig al companiei este reprezentat de optimizarea si cresterea productivitatii proceselor legate de distributie.

Am ajuns la Transart deoarece nu gaseam pe piata o solutie care sa ne satisfaca cerintele, dar si datorita feedback-ului pozitiv primit de la alti utilizatori de HERMES SFA. Prin implementarea HERMES SFA am reusit sa eliminam aproape complet erorile umane din procesul de preluare a comenzilor si sa reducem costurile aferente unor astfel de greseli (retururi, anulari de documente, refacturari, costuri de imagine). Am redus numarul operatorilor care preluau comenzile telefonic la sediu si am crescut acuratetea proceselor legate de distributie si nu numai. Estimez ca amortizarea investitiei in sistemul SFA s-a realizat in aproximativ 14 luni de la implementare, a declarat Cristinel Duran, Manager IT VASCAR.

Echipa de management a Vascar isi dorea sa modernizeze si sa creasca eficienta echipei de vanzari, cu accent pe: preluarea comenzilor, strike rate (eficienta la nivel individual a reprezentantilor de vanzari) sau optimizarea rutelor. Un alt obiectiv era reducerea semnificativa a erorilor in preluarea comenzilor (manuala, bazata pe cod produs) pentru a evita situatiile in care se trimiteau catre clienti alte produse sau alte cantitati fata de ceea ce s-a comandat de fapt.

Implementarea solutiei mobile propuse de Transart a durat aproximativ 2 luni de zile, Vascar optand pentru tablete Samsung care folosesc sistemul de operare Android. Prin utilizarea tabletelor impreuna cu imprimantele mobile Zebra chitantele sunt emise pe loc, la incasarea banilor de catre agentii de pe teren.

Agentii firmei s-au obisnuit rapid cu aplicatia, iar faptul ca poate functiona si in regim offline este un mare plus pentru ca se pot prelua comenzi din multe zone in care semnalul pentru Internet nu exista sau este foarte slab, urmand ca datele sa fie sincronizate in momentul in care si conditiile tehnice permit acest lucru.

Infiintata in Vaslui in anul 1984, Vascar este una dintre cele mai importante companii din Moldova. In prezent detine 18 magazine proprii si un numar de peste 130 de sortimente de preparate din carne dintre care 38 sortimente de conserve si 18 produse atestate traditional. Brandurile Vascar si Moldova in Bucate reprezinta intruchiparea pasiunii pentru gatit si a meselor imbelsugate cu mancare gustoasa si de calitate, pregatita din suflet pentru cei care iubesc gustul romanesc autentic. In 2011, compania a obtinut certificatul Food Safety System Certification, iar in 2013 certificatul de British Retail Consortium. Prin obtinerea acestor certificari se confirma politica managementului companiei privind securitatea alimentara a produselor fabricate asigurand un nivel inalt de transparenta pe intreg fluxul de productie si furnizare.



Poti fi interesat si de