Clarificarile facute de MADR ca urmare a unor articole din presa

Clarificarile facute de MADR ca urmare a unor articole din presa


Cu privire la articolele aparute in mass-media potrivit carora preturile la alimente vor creste in perioada urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut cateva precizari printr-un comunicat de presa.

clarificari madrCu privire la articolele aparute in mass-media potrivit carora preturile la alimente vor creste in perioada urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut cateva precizari printr-un comunicat de presa.
Declaratia ministrului Achim Irimescu sublinia previziunile Comisiei Europene si ale Organizatiei Mondiale a Alimentatiei, conform carora, pe termen mediu si lung, preturile la alimente vor inregistra o crestere constanta din cauza cresterii populatiei globului si a schimbarilor climatice. Pana in anul 2030, populatia globului va ajunge la 9 miliarde, fapt ce va determina o dublare a cererii de alimente, in vreme ce schimbarile climatice vor conduce la limitarea productiei agroalimentare, prin degradarea terenurilor agricole (cca. 2 milioane hectare de teren agricol sunt afectate anual).
In acest sens, declaratia ministrului Achim Irimescu nu a vizat previziuni pe termen scurt, asa cum sustin anumite articole aparute in mass-media, ci previziunile pe termen mediu si lung apartinand celor doua institutii Comisia Europeana si Organizatia Mondiala a Alimentatiei.



Poti fi interesat si de