Rusia a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare

Rusia a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare


Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret privind prelungirea, pana la finele anului 2017, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.

rusia embargoPresedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret privind prelungirea, pana la finele anului 2017, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.
Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse in tarile care au introdus sanctiuni impotriva Rusiei dupa anexarea Peninsulei Crimeea in 2014. Embargoul rusesc a afectat o gama larga de produse alimentare de la branza frantuzeasca la fructele din Spania.

Saptamana trecuta, ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit si ei, cu sase luni, sanctiunile economice dure adoptate impotriva Rusiei in vara lui 2014. In urmatoarele zile ar urma sa fie luata decizia oficiala la nivel de ministri de prelungire pana la 31 ianuarie 2017 a acestor sanctiuni care expira la sfarsitul lunii iulie.

De asemenea, la inceputul acestei luni, Comisia Europeana a prelungit, pana la finele lunii iunie 2017, masurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe si legume afectati de embargoul rusesc.

De la introducerea embargolui rusesc, in luna august 2014, o cantitate totala de 1,13 milioane tone de fructe si legume a beneficiat de masuri exceptionale de sprijin de la UE in valoare de 280 milioane de euro.



Poti fi interesat si de