Care sunt modificarile aduse Legii cooperatiei

Care sunt modificarile aduse Legii cooperatiei


Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul pentru modificarea si completarea legii cooperatiei.

modificari legePlenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul pentru modificarea si completarea legii cooperatiei.
Acest proiect stabileste cadrul legal al infiintarii, organizarii si functionarii cooperatiei in sectorul agroalimentar si reglementeaza posibilitatea pentru intreprinderile individuale si intreprinderile familiale de a fi membri cooperatori ai unei cooperative agricole. Proiectul de lege prevede, de asemenea, scutirea de la plata impozitului pe profit pe primii 5 ani a cooperativelor agricole care proceseaza produsele agricole.

Textul proiectului spune ca, in cazul cooperativelor microintreprinderi, acestea platesc impozit pe profit si sunt scutite de la plata impozitului pe venituri.

Prevede, de asemenea, scutirea de la impozitul pe proprietate a bunurilor imobile ale membrilor cooperatori aferente productiei valorificate prin cooperativa agricola si scutirea membrilor cooperativelor de la plata impozitului pe arenda in cazul terenurilor luate in arenda de catre cooperative de la acestia.

Proiectul a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.



Poti fi interesat si de