Cotatiile la cereale, in cadere libera dupa votul din Marea Britanie

Cotatiile la cereale, in cadere libera dupa votul din Marea Britanie


Cotatiile futures la porumb au scazut cu peste 2% vineri, in timp ce cotatiile la grau si soia boabe au pierdut peste 1% dupa anuntarea rezultatelor votului din Marea Britanie, transmite Reuters.

cotatii cerealeCotatiile futures la porumb au scazut cu peste 2% vineri, in timp ce cotatiile la grau si soia boabe au pierdut peste 1% dupa anuntarea rezultatelor votului din Marea Britanie, transmite Reuters.
Pietele financiare si de materii prime din intreaga lume au inregistrat scaderi dupa ce rezultatele finale au aratat ca 52% dintre britanici au votat in favoarea iesirii din Uniunea Europeana.

Pietele agricole au fost prinse in furtuna provocata de Brexit. Mediul macro-economic va fi principalul motor pentru toate pietele, inclusiv pentru agricultura, pentru o perioada, a declarat Luke Mathews, consultant la FCStone Australia.

In jurul orei 7,17 GMT, cel mai tranzactionat contract pentru porumb la Chicago Board of Trade a scazut cu 2,3% pana la 3,78 dolari per bushel, dupa ce anterior a coborat la 3,76 dolari, cea mai scazuta valoare de la inceputul lunii mai. Cotatiile la soia boabe au scazut cu 1,4% pana la 10,86 dolari per bushel, cel mai redus nivel din ultimele trei saptamani, in timp ce graul a scazut cu 1,6% pana la 4,47 dolari per bushel.

Saptamana aceasta, cotatia porumbului a pierdut peste 13%, cea mai mare scadere inregistrata dupa luna iunie 2013, iar cotatiile la soia boabe au pierdut aproape 6%, cel mai mare declin saptamanal inregistrat dupa luna iulie 2014. De asemenea, graul a scazut cu peste 5% in aceasta saptamana.



Poti fi interesat si de