Depozit ilegal de deseuri de la o ferma de pasari, intr-o arie protejata

Depozit ilegal de deseuri de la o ferma de pasari, intr-o arie protejata


Activistii de la Asociatia G.A.L. Ruralis din Bistrita au sesizat organele de protectia mediului asupra existentei unui depozit ilegal de gunoi, provenit de la o ferma de pasari, care a fost amplasat pe teritoriul unei arii protejate din comuna Sintereag.

depozit ilegalActivistii de la Asociatia G.A.L. Ruralis din Bistrita au sesizat organele de protectia mediului asupra existentei unui depozit ilegal de gunoi, provenit de la o ferma de pasari, care a fost amplasat pe teritoriul unei arii protejate din comuna Sintereag.
Potrivit unui comunicat de presa remis de catre cei de la Ruralis, depozitul ar exista de cateva saptamani.

Asociatia Grupul de Actiune Local pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita - Sieu - Somes Ruralis a identificat, ca urmare a unor sesizari, un depozit ilegal de gunoi rezultat din procesul de crestere a puilor de gaina, precum si carcase in descompunere a acestora. Acest depozit de gunoi este situat pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 - La Saratura, care este si pasune comunala, in imediata vecinatate a soselei de legatura dintre localitatile Blajenii de Jos si Tarpiu, pe partea stanga si in vecinatatea paraului Rosua, se arata in documentul citat.

Cei de la Ruralis au facut sesizari in acest sens catre Garda de Mediu, Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si primaria comunei Sintereag.

Seful Garzii de Mediu Bistrita-Nasaud, Gabriel Petras, a declarat pentru AGERPRES ca o echipa se va deplasa in cursul zilei de miercuri la locul indicat, pentru a verifica daca cele sesizate se confirma si pentru a lua masurile legale ce se impun.



Poti fi interesat si de