15 iunie, ultima zi in care pot fi depuse cererile clauzei de revizuire

15 iunie, ultima zi in care pot fi depuse cererile clauzei de revizuire


Beneficiarii platilor pe schemele de bunastare, porcine si pasari, aflati sub angajament in derulare pot depune pana miercuri, 15 iunie, cererile clauzei de revizuire pentru anii 2015 si 2016, fara aplicarea penalitatilor de intarziere, a anuntat, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

15 iunieBeneficiarii platilor pe schemele de bunastare, porcine si pasari, aflati sub angajament in derulare pot depune pana miercuri, 15 iunie, cererile clauzei de revizuire pentru anii 2015 si 2016, fara aplicarea penalitatilor de intarziere, a anuntat, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

APIA informeaza ca, pana la data de 15 iunie 2016 inclusiv, beneficiarii Masurii 215 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachet a) porcine si pachet b) pasari, aflati sub angajament in derulare, pot depune, fara aplicare de penalitati de intarziere, cererile de accesare a clauzei de revizuire pentru anul de cerere 2015, precum si cererile de plata pentru anul 2016, in conformitate cu prevederile Ordinului nr.826/09.06.2016(...), se arata intr-un comunicat al APIA remis AGERPRES.

Cererea de accesare a clauzei de revizuire se depune pentru angajamentele aflate in derulare, separat pe fiecare sesiune de depunere, pentru activitatea desfasurata pana la 31 decembrie 2015. De asemenea, cererea de plata pentru anul 2016 se depune pentru angajamentele aflate in derulare, in aceeasi perioada, cumuland toate sesiunile de depunere, pentru activitatea estimata 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2016.

Cererile de plata si clauzele de revizuire depuse dupa data-limita de depunere sunt admisibile inclusiv in intervalul de 25 de zile calendaristice cu penalizare (intarzierea determina o reducere pe zi lucratoare de 1% a sumelor la care ar fi avut dreptul beneficiarul in cazul in care cererea ar fi fost depusa pana la termenul stabilit). Dupa incheierea perioadei de depunere cu penalizare, cererile nu mai sunt admisibile la calculul platii.

Potrivit APIA, cererile de accesare a clauzei de revizuire vor fi completate pe format hartie si depuse la centrul judetean al Agentiei, respectiv al municipiului Bucuresti, unde au fost depuse cererile de plata aferente anului 2015.

Cererile de plata vor fi depuse la centrul judetean APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.



Poti fi interesat si de