Aaylex doneaza 10 mii de euro pentru achizitia operei lui Brancusi

Aaylex doneaza 10 mii de euro pentru achizitia operei lui Brancusi


Ca si prima initiativa, compania sprijina campania Guvernului Romaniei pentru achizitia operei brancusiene Cumintenia pamantului Aaylex Grup, detinatoarea binecunoscutei marci de produse din carne de pasare Coco Rico, lanseaza astazi proiectul Arta este hrana pentru suflet, de sprijinire a adevaratelor valori culturale romanesti, precum si a creatorilor din diferite domenii ale artelor.

coco rico hranaCa si prima initiativa, compania sprijina campania Guvernului Romaniei pentru achizitia operei brancusiene Cumintenia pamantului Aaylex Grup, detinatoarea binecunoscutei marci de produse din carne de pasare Coco Rico, lanseaza astazi proiectul Arta este hrana pentru suflet, de sprijinire a adevaratelor valori culturale romanesti, precum si a creatorilor din diferite domenii ale artelor.
In cadrul acestui proiect, compania isi propune sa dezvolte un program de mecenat pentru artistii romani si sa promoveze operele acestora, dar si ale ilustrilor lor predecesori, ca parte a unui demers esential de reconstructie simbolica a spiritului national. Aaylex Grup initiaza proiectul sprijinind campania de subscriptie nationala pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi Cumintenia pamantului, printr-o donatie de 10.000 de euro.

"Contributia fiecaruia dintre noi conteaza ca putere a exemplului, in efortul de a recupera aceasta lucrare importanta a marelui nostru sculptor, Brancusi. Investitia in cultura romaneasca, in creatorii de bun-gust este o prioritate pentru noi, produsele culturale fiind o hrana spirituala pentru suflet. Compania Aaylex sprijina cultura romaneasca si incurajeaza initiativele artistice, pentru ca una dintre valorile noastre reprezentative este creativitatea. Sustinem un stil de viata echilibrat, in care trebuie sa impletim cu armonie grija pentru familie, pentru copii si pentru o nutritie sanatoasa, cu educatia pentru aprecierea esteticului. Aceasta initiativa reprezinta un act de solidaritate, menit sa ne uneasca in acest demers de reconstructie, dar si un gest de normalitate, o expresie directa a valorilor ce caracterizeaza brandul Coco Rico, de sustinere a gustului si a calitatii", a declarat Bogdan Grama, director general Aaylex Grup. Proiectul Arta este hrana pentru suflet va continua in perioada imediat urmatoare cu o suita de evenimente si actiuni expozitionale.

Aaylex este un grup de companii cu capital 100% romanesc, ale carui operatiuni se desfasoara in 27 ferme de crestere pui, din 6 judete ale tarii: Buzau, Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu si Prahova. Acestora li se adauga: 2 statii de incubatie, 2 ferme de reproductie pasari-adulti, 2 ferme de reproductie pasari- tineret si un abator propriu localizat in Buzau (unul dintre cele mai performante abatoare din Europa, ce proceseaza in prezent intregul efectiv de pasari provenit din fermele Aaylex) precum si compania de distributie a produselor Coco Rico.

Companiile grupului detin numeroase certificari internationale privind managementul integrat al calitatii si sigurantei produselor, precum: ISO 22000: 2005, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BRC grade AA, IFS High Level, UKAS si certificarea Halal. Grupul Aaylex produce si comercializeaza brandul Coco Rico - produse din carne de pui fara hormoni de crestere (legea interzice folosirea hormonilor de crestere la pasari), fara aditivi alimentari si fara fainuri animale.



Poti fi interesat si de