Romania, printre tarile cu cei mai multi solicitanti necinstiti de fonduri europene

Romania, printre tarile cu cei mai multi solicitanti necinstiti de fonduri europene


Aproape un miliard de dolari din fondurile UE au fost acordate anul trecut unor solicitanti necinstiti, cea mai mare concentrare de presupuse cazuri de frauda au vizat Romania, Ungaria si Bulgaria, conform raportului pe 2015 al Oficiului European de Lupta Antifrauda, transmite Reuters.

romania fonduriAproape un miliard de dolari din fondurile UE au fost acordate anul trecut unor solicitanti necinstiti, cea mai mare concentrare de presupuse cazuri de frauda au vizat Romania, Ungaria si Bulgaria, conform raportului pe 2015 al Oficiului European de Lupta Antifrauda, transmite Reuters.

Potrivit acestei surse, 888 milioane de euro (989 milioane de dolari) au fost probabil alocati unor solicitanti necinstiti, un usor declin fata de 901 milioane de euro in 2014.

Directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, a afirmat ca nu crede ca exista totusi o coruptie extinsa si ca o majorare semnificativa a fraudelor detectata dupa 2013 arata ca agentia sa a devenit cunoscuta incurajand oamenii sa raporteze suspiciunile de frauda.

Anul trecut, 187 milioane de euro au fost recuperati prin actiuni in instanta in statele membre si returnati Bruxelles-ului, un declin de 10% fata de 2014.

OLAF are competenta de a investiga cazuri de coruptie, nu insa si de a-i urmari in justitie pe autorii acestor fapte.



Poti fi interesat si de