APIA prelungeste termenul de depunere fara penalitati a cererii unice

APIA prelungeste termenul de depunere fara penalitati a cererii unice


Termenul de depunere fara penalitati a cererii unice de plata pe anul 2016 se prelungeste pana pe 10 iunie, a anuntat, marti, pentru AGERPRES, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Florin Faur.

apia cerereTermenul de depunere fara penalitati a cererii unice de plata pe anul 2016 se prelungeste pana pe 10 iunie, a anuntat, marti, pentru AGERPRES, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Florin Faur.

Prin OMADR 817/2016 publicat in Monitorul Oficial, termenul de depunere fara penalitati a cererii unice pe 2016 este 10 iunie 2016. Dupa aceasta data fermierii mai pot depune cereri inca 25 de zile calendaristice, dar cu penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere. Pana azi dimineata au depus cereri 851.624 de fermieri, a precizat Faur.

Aproximativ un milion de fermieri pot fi potentiali beneficiari ai platilor.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a demarat in data de 1 martie campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016, iar in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, data limita pentru depunerea cererilor fara penalitati era 16 mai. Ulterior, termenul a fost prelungit pana pe 31 mai, conform unui ordin de ministru emis in baza unui regulament al Uniunii Europene.



Poti fi interesat si de