Constantin: ``La Ministerul Agriculturii, impactul masurilor este extrem de nociv pentru sector``

Constantin: ``La Ministerul Agriculturii, impactul masurilor este extrem de nociv pentru sector``


Fostul ministrul al Agriculturii, Daniel Constantin este de parere ca activitatea desfasurata in Ministerul Agriculturii nu performeaza, iar lucrurile nu merg inspre bine.

constantin 1Fostul ministrul al Agriculturii, Daniel Constantin este de parere ca activitatea desfasurata in Ministerul Agriculturii nu performeaza, iar lucrurile nu merg inspre bine.

``Totul pleaca de la management. Cu regret o spun, am lucrat cu domnul Irimescu, din pacate, nu a reusit sa faca trecerea de la activitatea pe care a desfasurat-o pana atunci, functionar al Romaniei la Bruxelles, la aceasta autoritate pe care o are de a fi manager, de a fi ministru intr-un minister greu, complex, dar care impune anumite decizii. Managementul este defectuos. Am auzit si discutii de genul mi se impune politic. Domnule ministru, daca vi se impune politic trebuie sa refuzati politicos sau sa va dati demisia daca cedati la presiuni.(...) Eu regret ca sunt in aceasta situatie, sunt cel care l-a adus pe Achim Irimescu in 2012 in minister. Din pacate, vad ca activitatea nu performeaza, lucrurile nu merg bine si fermierii vor fi din ce in ce mai afectati de ceea ce se intampla la Ministerul Agriculturii``, a declarat Constantin, intr-o conferinta de presa.

``Uitandu-ma la prioritatile Ministerului Agriculturii, observ ca niciuna din cele din programul de guvernare nu este atinsa si nu este nici macar in derulare. Printre acestea aplicarea eficienta a politicii agricole comune si a politicii comune de pescuit, dezvoltarea unui sistem performant de irigatii si stimularea agriculturii de mijloc prin promovarea fermelor de familie, a asocierii agricultorilor si lanturilor scurte de desfacere a produselor agricole. De asemenea, plata subventiilor a inceput cu o intarziere nejustificata``, a mai precizat Daniel Constantin.

La inceputul acestei saptamani, mai multe formatiuni politice au depus la Camera Deputatilor o motiune simpla impotriva ministrului agriculturii, in care sunt prezentate probleme mari cu care se confrunta fermierii din cauza ``unui managemement neperformant`` la minister. Motiunea va fi dezbatuta lunea viitoare in plenul Camerei Deputatilor, iar a doua zi va fi supusa la vot.



Poti fi interesat si de