IFFA: prognostic optimist pentru producatorii de utilaje

IFFA: prognostic optimist pentru producatorii de utilaje


Producatorii germani de utilaje si sisteme pentru industria carnii au raportat o crestere a productiei pentru al saselea an consecutiv, potrivit unui comunicat de presa emis cu prilejul inaugurarii targului IFFA.

pronostic iffaProducatorii germani de utilaje si sisteme pentru industria carnii au raportat o crestere a productiei pentru al saselea an consecutiv, potrivit unui comunicat de presa emis cu prilejul inaugurarii targului IFFA.

Cererea de peste Ocean a ajuns la un nivel record. In ultimul an, producatorii de utilaje pentru procesarea carnii au raportat o crestere a productiei cu 9%, ajungand la o valoare de 1,037 miliarde de euro. Este prima oara cand este depasit pragul de 1 miliard de euro pentru acest sector. Daca adaugam cifrele referitoare la utilajele pentru ambalare, tehnologia de cantarire, robotica si componente, estimam ca valoarea totala a pietei este de 1,8 miliarde de euro, a declarat Klaus Schrter.

In acest sector puternic specializat, piata interna continua sa joace un rol foarte important. Cererea a ramas la un nivel inalt in ultimii ani. Doar anul trecut, vanzarile de utilaje pentru procesarea carnii in Germania au ajuns la suma de 260 de milioane de euro. Cu toate acestea, dinamica cresterii industriei producatoare de utilaje este impulsionata de exporturi, care s-au majorat cu 11% in 2015 comparativ cu 2014.

Germania este cel mai mare producator si, totodata, cel mai mare exportator de utilaje pentru procesarea carnii din toata lumea. Aproape 30% din utilajele vandute la nivel mondial au fost fabricate in Germania. Pentru acest sector, exporturile au reprezentat 75% din valoarea totala a vanzarilor.

In opinia lui Schrter, prognozele pentru furnizorii de utilaje pentru industria carnii sunt optimiste, fapt confirmat si de studiile Euromonitor International, care au relevat ca pana in 2020 consumul de carne va creste la nivel global cu 14 procente, fapt ce va alimenta o crestere a cererii pentru industria utilajelor. Cele mai mari cresteri vor fi inregistrate in regiunile Orientul Mijlociu/Africa, Asia, Europa de Est si America Latina.



Poti fi interesat si de