Aaylex i-a premiat pe absolventii primului curs din Bucuresti

Aaylex i-a premiat pe absolventii primului curs din Bucuresti


Programul educational Atelierul Micilor Bucatari - Coco Rico, derulat la initiativa Grupului Aaylex, sub sloganul Gatim gustos si sanatos!si-a premiat absolventii primului curs din Bucuresti. Prin initierea programului de CSR in 2015, compania si-a propus sa promoveze educatia pentru un stil de viata sanatos, alimentatia echilibrata, igiena, arta gatitului si importanta meselor in familie, in randul elevilor din ciclul primar.

aaylex cursProgramul educational Atelierul Micilor Bucatari - Coco Rico, derulat la initiativa Grupului Aaylex, sub sloganul Gatim gustos si sanatos!si-a premiat absolventii primului curs din Bucuresti. Prin initierea programului de CSR in 2015, compania si-a propus sa promoveze educatia pentru un stil de viata sanatos, alimentatia echilibrata, igiena, arta gatitului si importanta meselor in familie, in randul elevilor din ciclul primar.


Dezvoltat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 62 si Scoala Serban Voda si cu sprijinul Colegiului Economic Viilor din Bucuresti, programul a inclus 8 cursuri de gatit. Cursurile au fost sustinute de catre 2 cadre didactice bucatari profesionisti cu experienta ai colegiului, ajutate de 21 de ucenici - liceeni ai aceluiasi colegiu si de voluntarii din cadrul Aaylex. Cei 62 de elevi din clasele a I-a si a IV-a au participat efectiv la pregatirea meselor, descoperind tainele artei culinare.

La fiecare curs, copiii au avut ocazia sa descopere secretele prepararii unui fel de mancare cu carne de pui si legume, darsi a unui desert, toate pregatite din ingrediente proaspete, naturale si gustoase. Degustarea a facut deliciul atelierelor, copiii savurand cu bucurie mancarurile preparate chiar de ei. Fiecare participant a primit materiale informative despre nutritie, retete special dezvoltate de nutritionisti pentru alimentatia echilibrata a copiilor, echipamente de bucatari si, la final, diplome de merit si premii care au atestat noua lor calitate de Mici Bucatari Coco Rico.

Editia din Bucuresti Atelierul Micilor Bucatari - Coco Rico este o dezvoltare a proiectului CSR, dupa faza pilot desfasurata cu succes in anul 2015 la Buzau, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, la care au participat 22 de elevi din ciclul primar.

Cadrele didactice, elevii si familiile acestora au raspuns cu multa deschidere initiativei noastre de a promova alimentatia echilibrata prin cursuri de gatit. Micii nostri bucatari si-au luat deja rolul in serios si participa, alaturi de parinti, la prepararea felurilor de mancare. Desenele speciale pregatite de ei ne arata ca au inteles si apreciat importanta pregatirii meselor acasa si ilustreaza perfect tema Dejunul in familie. De aceea, ne-am propus sa continuam acest proiect, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Grup.

Aaylex este un grup de companii cu capital 100% romanesc, ale carui operatiuni se desfasoara in 27 ferme de crestere pui, din 6 judete ale tarii: Buzau, Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu si Prahova. Acestora li se adauga 2 statii de incubatie, 2 ferme de reproductie pasari-adulti, 2 ferme de reproductie pasari- tineret si un abator propriu localizat in Buzau (unul dintre cele mai performante abatoare din Europa, ce proceseaza in prezent intregul efectiv de pasari provenit din fermele Aaylex), precum si compania de distributie a produselor Coco Rico.

Companiile grupului detin toate certificarile internationale privind managementul integrat al calitatii si sigurantei produselor, precum:ISO 22000: 2005, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BRC grade AA, IFS High Level, UKAS si certificarea Halal. Grupul Aaylex produce si comercializeaza binecunoscutul brand romanesc Coco Rico - produse din carne de pui fara hormoni de crestere, fara aditivi alimentari si fara fainuri animale.



Poti fi interesat si de