Epidemie de gripa aviara in Irak


Oficialii sanitar-veterinari din Irak au sacrificat sute de mii de pui, dupa ce o tulpina mortala a gripei aviare a fost detectata in aceasta tara pentru prima oara in ultimii zece ani. Sase cazuri au fost confirmate in cinci state irakiene, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor pe 26 aprilie.

epidemie gripaOficialii sanitar-veterinari din Irak au sacrificat sute de mii de pui, dupa ce o tulpina mortala a gripei aviare a fost detectata in aceasta tara pentru prima oara in ultimii zece ani. Sase cazuri au fost confirmate in cinci state irakiene, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor pe 26 aprilie.
Deocamdata nu a fost identificata sursa ce a dus la aparitia epidemiei, iar ancheta autoritatilor este in plina desfasurare. In total, gripa aviara a dus la moartea a 77.101 de pasari, iar oficialii sanitar-veterinari au sacrificat 641.498 de pui pentru a preveni raspandirea bolii. Productia interna de pasari in Irak s-a incadrat pe un trend descendent inca din 2013. Cele mai noi date arata o scadere de 9 procente pentru 2015, potrivit portalului Index Mundi.



Poti fi interesat si de