Glencore a vandut 40% din divizia sa agricola


Traderul de materii prime, inclusiv cereale, Glencore a anuntat, miercuri, vanzarea unei participatii de 40% in divizia sa agricola (Glencore Agri) catre Biroul de Investitii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB), pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, si va utiliza castigurile obtinute la reducerea datoriei, transmite Reuters.

glencore2Traderul de materii prime, inclusiv cereale, Glencore a anuntat, miercuri, vanzarea unei participatii de 40% in divizia sa agricola (Glencore Agri) catre Biroul de Investitii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB), pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, si va utiliza castigurile obtinute la reducerea datoriei, transmite Reuters.

Datoria neta a Glencore a urcat la aproximativ 30 miliarde de dolari in februarie, deoarece preturile materiilor prime au scazut la un nivel record, iar pietele sunt ingrijorate ca nivelul ridicat al datoriei ar putea compromite capacitatea companiei elvetiene de a-si gestiona eficient divizia de tranzactionare.
Tranzactia, care evalueaza Glencore Agri la 6,25 miliarde de dolari, va fi finalizata in semestrul doi din 2016.

Glencore Agri va fi condusa de Chris Mahoney si de un consiliu de conducere in care CPPIB, unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din lume, si Glencore vor numi fiecare cate doi directori.

Miercuri, actiunile companiei Glencore, prezenta si pe piata din Romania, au urcat la Bursa de la Londra cu aproape 2%, la 144,6 penny.



Poti fi interesat si de